DSC_8090
DSC_8081


DSC_8105



movement



A project for a newly renovated beauty salon in the tenant section of a newly built property. A simple configuration was adopted with the stations placed in the center of the space while making the most of the concrete surface. The stations were arranged like a playground set on a vacant lot. Concrete blocks, single pipes, and wood were used as materials. The legs of the stations reflect in the mirrors, creating a continuous wave-like pattern and creating movement in a concrete space that otherwise would be still. The circular shape was also incorporated into the reception desk and storage shelves, centered around the stations to create a flow throughout the space.


USE   beauty salon
SITE   3-6-9 Shibasakicho,Tachikawa-shi,Tokyo-to,Japan
COMPLETION   2022
SALON   joli
DESIGNER    Takuya Yamamoto
CONSTRUCTION 
 Backs Inc. / studio HOHO
PHOTOGRAPH   Kenichi Inagaki




動き



新築物件のテナント区画における美容院の新装案件。コンクリートの地肌を活かしながらセット台を空間中央に据えるシンプルな構成とした。セット台はひらけた空き地に遊具を計画するようなイメージで配置。コンクリートブロックと単管パイプ、木材を素材として用いた。セット台の脚が鏡に反射しながら連続し波のように連なることで、静かになりがちなコンクリートによる空間に動きをもたせた。また、セット台を中心に受付台や収納棚にもR形状を取り入れ、空間全体にささやかな動きを作った。


用途  美容院
場所  東京都立川市柴崎 3
丁目 6 – 19
完了  2022 年
店舗  joli
設計  山本卓弥 
施工  株式会社バックス / studio HOHO
撮影  稲垣 謙一 (kenichiinagaki.com)