①2
⑤2
⑧-2
⑥2

  



office _ n



This project involved the design of the main office areas such as the entrance, boardroom, and refreshment area on a 2,000 ㎡ office floor. The challenge was how to connect each area in terms of design, given the specified fixtures and furnishings. Rather than simply narrowing down and unifying the finishing materials, we used a variety of materials but focused on color to create a commonality among the spaces. The design was based on the image of planning a single landscape from a micro rather than a macro perspective.



USE   OFFICE
SITE   Daiwa river gate, 36-2, Nihombashihakozakicho, Chuo Ku, Tokyo To, 103-0015, Japan
COMPLETION   2022
CLIENT   Nihon Setsubi Kogyo Co., Ltd.
PHOTOGRAPH   SS KIKAKU

 
2000㎡のオフィスフロアにおけるエントランスや役員室、リフレッシュスペースといったオフィス主要部の設計案件。指定の什器や家具があり、その中でどのように各エリアを意匠面で繋げていくかが課題となった。単純に仕上材を絞って統一していくのではなく、むしろ多くの材料を使用しながら、色味に絞って各エリアの空間の共通点を作っていった。マクロというよりはミクロな視点をもって一つの景観を計画するイメージで設計を進めた。